چگونه تولید کننده محتوا شویم؟
امروزه مهمترین دارایی بشر توجه او است. در واقع در دنیای امروز تنها کسب و کارهایی موفق هستند که توجه بیشتری را جذب میکنند و افرادی برند شخصی قدرتمندتری دارند که بیشتر ذهن ما با فعالیت آنها درگیر شده است. همین موضوع باعث شده تا تولید محتوا که راهی برای جذب توجه افراد در فضای دیجیتال است به شغلی پرطرفدار تبدیل شود.
شغل تولید محتوا در سالهای اخیر بسیار محبوب شده. شاید دلیل این موضوع کمتر بودن محدودیتهای زمانی و مکانی نسبت به کارهای دیگر باشد. کسب و کارهای مختلف هم برای رشد بخش بازاریابی محتوایی خود به تولیدکنندههای محتوا بیشتر از هر زمانی دیگری نیاز دارند. اما چگونه میتوانیم پا به دنیای جذاب محتوا بگذاریم؟ چگونه میتوانیم تولید کننده محتوا شویم؟ چه ابزارهایی را نیاز داریم؟
در این مقاله همراه ما باشید تا به سوالات بالا پاسخ دهیم و درباره شغل تولید محتوا بیشتر صحبت کنیم.
تولید محتوا چیست؟
به طور کلی هر پیامی که درک میکنیم محتوا است. به زبان ساده محتوا، همین مقالهای است که دارد یک پیام یا اطلاعات طبقهبندی شدهای را به شما منتقل میکند، پادکستی است که هنگام رفتن به محل کار گوش میکنید یا ویدیویی است که در یوتیوب تماشا میکنید. بنابراین به طور کلی میتوان گفت که تولید محتوا یعنی خلق هر پیامی که برای مخاطب قابل درک و انتشار باشد.
تولید محتوا قدمت بسیار طولانی در تمدن بشر دارد! چرا که با این تعریف، حتی شکلهایی که روی دیوار غارها کشیده میشده هم محتوا به حساب میآیند.
کارشناس تولید محتوا چه کسی است؟
کارشناس تولید محتوا در زمینهها و موضوعات مختلف برای کسب و کارها و برندهای مختلف محتوا تولید میکند و آن را از طزیق رسانههای مختلفی مثل وبسایت یک مجموعه، شبکههای اجتماعی، سایتهای خبری و … منتشر میکند.
این روزها تقاضای بازار کار برای جذب نیروی کارشناس محتوا در حال افزایش است. چرا که بیشتر برندها اهمیت حضور در شبکههای اجتماعی، داشتن وبسایت و به طور کلی فعالیت در دنیای دیجیتال را به خوبی درک کردهاند. اما برای آنکه در این بازار کار بتوانید به عنوان یک نیروی حرفهای مشغول به کار شوید، نیاز به تقویت چند مهارت مهم دارید. در ادامه به بررسی این مهارتها میپردازیم. با ما همراه بمانید.
از کجا برای ورود به بازار تولید محتوا شروع کنم؟
معمولا برداشتن اولین قدمها برای شروع کار و ورود به هر حوزهای همراه با چالشهای فراوان و سردرگمیهای بسیاری است. اما ورود به بازار تولید محتوا خیلی پیچیده نیست. در ادامه با استفاده از تجربیات خودم تلاش کردم کارهایی که برای ورود به بازار مناسب است را معرفی کنم:
زمان زیادی را صرف آموزش خود کنید
واضح است که اولین قدم برای ورود به بازار کار محتوا آشنایی حداقلی با اصطلاحات و موضوعات مختلف این حوزه است. کلاسهای زیادی با حضور اساتید با تجربه این حوزه برگزار میشود که با کمی جستجو و پرسش از افراد فعال در این حوزه میتوانید در آنها شرکت کرده و این مفاهیم مهم را یاد بگیرید. علاوه بر آن حتما منابع باکیفیت خارجی را در همان اول راه ببلعید تا لازم نباشد بعدا همه چیز را با آزمون و خطا و صرف زمان بسیار یاد بگیرید. برای مثال یکی از این وبسایتها hubspot است که آموزشهای مفصلی درباره محتوا دارد و پس از اتمام دوره رایگان به شما مدرک فارغ التحصیلی هم میدهد!
برای خودتان تولید محتوا کنید!
بهترین روش تمرین و ساختن نمونه کار و رزومه خوب این است که برای خودتان تولید محتوا کنید. اگر به نوشتن علاقه دارید وبلاگ نویسی کنید، اگر به تولید محتوای ویدیویی علاقه دارید، نترسید و همین الان برای خودتان یک کانال در بسترهایی مثل یوتیوب بسازید و آزمون و خطا کنید! بخش زیادی از مهارت تولید محتوا با تجربه کردن به دست میآید. درست مثل اینکه تا خودکار برندارید و شروع به حل یک مسئله ریاضی نکنید، اتفاقی نمیافتد، یا اگر نویسندهای شروع به نوشتن نکند، هیچ داستانی خلق نمیشود. تولید محتوا یعنی اینکه ترستان را کنار بگذارید و خوب یا بد، زشت یا زیبا، حالا شروع کنید، نه شنبه صبح!
دوره کارآموزی را جدی بگیرید
اول هرکاری خاک صحنه خوردن را میطلبد! برای اینکه کاری را اصولی یاد بگیرید، باید در دنیای واقعی با آن درگیر شوید. حتما اگر شرایطش را دارید، یک دوره کارآموزی را سپری کنید. دوره کارآموزی فرصتی است که در آن بدون داشتن دغدغههای فراوان یا مسئولیتهای سنگین میتوانید آزمون و خطا کنید و از همکاران باتجربهتر خود بیشتر یاد بگیرید. این روزها با توجه به نیاز نسبتا زیاد بازار کار حوزه محتوا پیدا کردن کسب و کاری که به شما فرصت یادگیری بدهد چندان سخت نیست.
مهارتهای لازم برای تولید محتوا چیست؟
برای آنکه بتوانید در دنیای محتوا یک تولیدکننده متفاوت باشید و فعالیت خود را به صورت حرفهای دنبال کنید، باید ویژگیهای مهمی را در نظر بگیرید. در ادامه به بررسی این ویژگیها میپردازیم:
رعایت اصول نگارشی، امری ضروری
وقتی صحبت از مهارتهای لازم برای تولید محتوا میشود، رعایت اصول نگارشی نه جز ویژگیهای مثبت، که در دسته مهارتهای ضروری یک تولیدکننده محتوای حرفهای قرار دارد!
از کسی که تولید محتوا را به عنوان شغل انتخاب کرده، انتظار میرود تا اصول نگارشی مثل نقطهها، ویرگولها، نیمفاصله میان کلمات و … را بلد باشد و بتواند آنها را در جای درست خود بنویسد.
یک تولید کننده محتوای حرفهای علاوه بر درست نویسی باید قلم روان و جذابی هم داشته باشد. منظور از قلم روان این نیست که مانند نویسندگان متنهای ادبی بنویسید، نوشته باید راحت و قابل فهم باشد و برای مخاطب جذاب باشد.
برای این کار باید روشهای جذاب سازی متن را یاد گرفته باشید و دایره واژگان وسیعی داشته باشید، بهترین راه تقویت این مهارت خواندن کتابها و مقالات نویسندگان خوب و برجسته است.